City of Glendale, AZ - Click here to go to the city home page

Glendale 24 x 7 Logo
Bullet point image to link for latest city news Latest City News
Bullet point image to link for latest city news En Español
Facebook Logo Twitter Logo YouTube logo Flickr Logo   Follow Your Money
Glendale, AZ
Glendale, AZ - Departments Glendale, AZ Glendale, AZ - Services Glendale, AZ - Glendale, AZ - City Officials Glendale, AZ Glendale, AZ - Residents Glendale, AZ Glendale, AZ - Visitors Glendale, AZ Glendale, AZ - Businesses Glendale, AZ Glendale, AZ - Online Services Glendale, AZ Glendale, AZ - Important Updates Glendale, AZ Glendale, AZ - Home Page
Glendale, AZ

Search
 

How Your City Works | Glendale History | Glendale Pop Quiz | What’s Growing in Glendale
Fun Fire Dept. Facts | Build Your Own City | Puzzles | Mayor’s Youth Advisory Commission
Kids Calendar | Library Kid Zone | Library Teen Zone | Home

Yellow Page Break Image

Kid Zone - Glendale Pop Quiz

Test your knowledge of Glendale with this pop quiz. Once you complete your answers, check them against the answer key at the end. Check back periodically for new quiz questions.

Questions:

1. Glendale’s population at the beginning of the 21st Century was:
a. 212,000
b. 190,000
c. 80,000
d. 550,000

2. Glendale’s first public library was founded in:
a. 1950
b. 1897
c. 1776
d. 1976

3. Arrowhead Towne Center opened to the public in:
a. 1999
b. 1985
c. 1993
d. 2004

4. The person noted for founding the City of Glendale was:
a. George Lucas
b. William J. Murphy
c. Robert C. Smith
d. Victor E. Messinger

5. What was the name of Glendale’s first hospital?
a. Northwest Hospital
b. Thunderbird Hospital
c. Arrowhead Hospital
d. Maryvale Hospital

6. Glendale is home to what unique museum?
a. The Feather Museum
b. The Weather Museum
c. The Cactus Museum
d. The Bead Museum

7. Glendale’s first high school was:
a. Apollo High School
b. Cactus High School
c. Glendale High School
d. Independence High School

8. What animal cannot be found at Glendale’s Sahuaro Ranch Park:
a. Duck
b. Giraffe
c. Rabbit
d. Peacock

9. Arrowhead Ranch’s two golf courses were designed by what famous golfer?
a. Tiger Woods
b. Phil Mickelson
c. Arnold Palmer
d. Jack Nicklaus

10. The Glendale Beet Sugar Factury originally opened in:
a. 1955
b. 1855
c. 1964
d. 1906

Answer Key
1. a; 2. b; 3. c; 4. b; 5. a; 6. d; 7. c; 8. b; 9. c; 10. d

Glendale, AZ - Welcome
Glendale, AZ
Contact Us   |   Brochures   |   History of Glendale   |   How to Get Around Glendale   |   Links   |   Press Room   |   Policies
© 2014 City of Glendale, Arizona